Stołówka

Przedszkole

Jadłospis stołówki

Wykaz posiłków przygotowywanych w bieżącym tygodniu.

Śniadanie

  • 17.11
    Pieczywo: Bułka kajzerka 40g, Masło 5g 82%, Kabanosy, Ser mozzarella, Ogórek kiszony, Pomidor, Sałata, Herbata owocowa z cytryną 200 ml Jogurt do picia 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 17.11
    Żurek z ziemniakami, kiełbasą i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,3,7,9) Kurczak 60g w sosie słodko kwaśnym z warzywami Ryż paraboliczny 100g Owoc Sok jabłkowy 200 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 17.11
    Chleb dobry 40g, Masło 5g 82%, Szynka 20g, Ogórek zielony, Papryka, Mus 1 szt., Mleko 2% 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 18.11
    Pieczywo: Fitness 40g, Masło 5g 82%, Ser żółty 20g, Kiełbaska na ciepło 1 szt., Ketchup, Ogórek zielony, Pomidor, Kiełki Herbata z cytryną 200ml Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml(A:1,3,7)

Obiad

  • 18.11
    Rosół z kaszą manną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml(A:1,3,7,9) Bigos z mięsem 30g, kiełbasą 30g i kapustą mieszaną Ziemniaki puure 100g Owoc Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 18.11
    Galaretka 160 ml, Czekolada gorzka, Owoc, Ciastko zbożowe 1 szt. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 19.11
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82%, Miód, Pasta twarogowa ze rzodkiewką 20g, Ogórek zielony, Papryka, Roszponka Herbata z cytryną 200ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml(A:1,3,7)

Obiad

  • 19.11
    Zupa cebulowa z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml(A:1,3,7,9) Ryba z pieca 60g Risotto z warzywami 160g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,4,7)

Podwieczorek

  • 19.11
    Smoothe owocowe 160ml(wyrób własny) Owoc 1 szt. Herbatniki 1 op. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 20.11
    Zupa mleczna z płatkami górskimi 200 ml (A:1,7) Pieczywo: Orkiszowy 40g, Masło 5g 82%, Pasztet 15g, Pomidor koktajlowy, Ogórek zielony, Kiełki, Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 20.11
    Zupa pomidorowa z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml(A:1,3,7,9) Mielony kotlet 60g Buraczki z jabłkiem 60g Ziemniaki purre 100g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 20.11
    Ciasto jogurtowe 1 szt. Owoc 1 szt. Soczek 1 szt. 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 21.11
    Pieczywo: Bułka graham 40g, Masło 5g 82%, Pasta jajeczna z żółtym serem 60g i zieloną cebulką, Dżem, Papryka, Pomidor malinowy, Ogórek zielony, Roszpunka, Herbata owocowa z cytryną i miodem 200ml

Obiad

  • 21.11
    Zupa krem z marchewki z pestkami dyni na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9) Pierogi ruskie 3 szt. z masełkiem z cebulką i śmietaną 18% Owoc 1 szt. Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 21.11
    Jogurt z granolą 1 szt. Owoc 1 szt. Wafelek ryżowy 1 szt. (A:1,7)

Szukasz informacji o obiadach szkolnych?

Przycisk poniżej przeniesie Cię na odpowiednią stronę.

Ta strona internetowa używa plików cookie i prosi o podanie danych osobowych w celu zwiększenia komfortu przeglądania.