Stołówka

Przedszkole

Jadłospis stołówki

Wykaz posiłków przygotowywanych w bieżącym tygodniu.

Śniadanie

  • 13.01
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Szynka 20g, Ser śmietankowy w plastrach 15g, Ogórek zielony, Pomidor, Roszponka, Herbata z cytryną 200 ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 13.01
    Zupa brokułowa z ziemniakami i śmietaną na wywarze drobiowym 200ml (A:1,7,9) Ryż 100g Chili corn carne z mięsem mielonym 60g, kukurydzą i fasolą czerwoną Ogórek kiszony Sok 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 13.01
    Drożdżówka z serem Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 14.01
    Pieczywo: Bułka kajzerka 40g, Masło 5g 82%, Kiełbaska 1 szt., Ketchup, Serek almette 15g, Ogórek kiszony, Pomidor koktajlowy, Kiełki, Herbata z cytryną 200 ml Kawa inka z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 14.01
    Zupa ogórkowa z ryżem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:9) Kotlet mielony 60g Ziemniaki purre 100g Marchewka z groszkiem 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 14.01
    Owocowy mix Ciastko zbożowe Soczek 200 ml (A:1,3,7,8)

Śniadanie

  • 15.01
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82%, Pasta twarogowa z awokado 20g, Kabanos, Ogórek zielony, Papryka, Kiełki, Herbata z cytryną 200 ml, Kakao z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 15.01
    Krupnik z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9) Makaron rurki 100g z kurczakiem 60g posypany żółtym serem Warzywa z pary 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 15.01
    Tosty z pieczywa graham40g Masło 5g 82%, Szynka 20g, Ser żółty 10g, Ogórek zielony, Herbata z cytryna 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 16.01
    Zupa mleczka z kaszą manną 200 ml (A:1,3,7) Pieczywo: Graham 40g, Masło 5g 82%, Pasztet15g, Dżem, Papryka, Ogórek zielony, Sałata, Herbata z cytryną i miodem 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 16.01
    Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:9) Pieczeń wieprzowa 60g w sosie własnym Kluski śląskie 3 szt. Kapusta czerwona z jabłkiem 60g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 16.01
    Budyń 160 ml z kostką gorzkiej czekolady Owoc 1/2 szt. Wafelek ryżowy (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 17.01
    Pieczywo: Orkiszowe z pradawnymi ziarnami 40g, Masło 5g 82%, Ryba w pomidorach. Ser mozzarella kuleczki 10g, Dżem, Ogórek zielony, Pomidor, Roszpunka, Herbata z cytryną i miodem 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 17.01
    Zupa rybna z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200 ml(A:1,4,7,9) Naleśnik z serem twarogowym 1 szt. i bitą śmietaną Surówka z marchewki z brzoskwinią 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 17.01
    Skyr 1 szt. Chrupki kukurydziane (A:1,7)

Szukasz informacji o obiadach szkolnych?

Przycisk poniżej przeniesie Cię na odpowiednią stronę.

Ta strona internetowa używa plików cookie i prosi o podanie danych osobowych w celu zwiększenia komfortu przeglądania.