Stołówka

Przedszkole

Jadłospis stołówki

Wykaz posiłków przygotowywanych w bieżącym tygodniu.

Śniadanie

  • 09.12
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Kiełbaska 1 szt., Serek śmietankowy w plastrach 15g, Ogórek zielony, Papryka, Roszponka Ketchup, Herbata z cytryną 200 ml Kawa inka z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 09.12
    Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:9) Spaghetti 100g z mięsem mielonym 60g i sosem pomidorowym z rukolą posypany żółtym serem Sok jabłkowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 09.12
    Kasza manna na mleku 160ml z musem owocowym Ciastko zbożowe 1 op. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 10.12
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82%, Szynka 20g, Pasta twarogowa z tuńczykiem 20g, Ogórek kiszony, Pomidor, Rzodkiewka, Herbata z cytryną 200 ml, Mleko 2% 200 ml(A:1,3,4,7)

Obiad

  • 10.12
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9) Pieczeń z karczku 60g w sosie własnym Kasza mieszana 100g Buraczki z jabłkiem 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 10.12
    Owocowy mix Herbatniki 1 op. Soczek 1 szt. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 11.12
    Pieczywo: Rogalik 40g, Masło 5g 82%, Pasta twarogowa z brzoskwinią 20g, Miód, Papryka, Ogórek zielony, Roszponka, Herbata z cytryną 200ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 11.12
    Zupa ogórkowa z ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,7,9) Kotleciki rybne 60g Pieczone ziemniaki 100g Surówka z kapusty mieszanej z czerwoną cebulą, serem fetta i oliwkami 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 11.12
    Tosty: Bułka z masłem 40g, Ser żółty 20g, Pomidor, Ogórek kiszony, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 12.12
    Zupa mleczna z ryżem 200 ml(A:1,3,7) Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g 82%, Szynka 20g, Ogórek zielony, Pomidor koktajlowy, Sałata, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 12.12
    Zupa makaronowa z zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml(A:1,3,7,9) Bigos z kapustą, kiełbasą 30g i mięsem 30g Ziemniaki purre 100g Jabłko ¼ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7,9)

Podwieczorek

  • 12.12
    Ciasto marchewkowe 1 szt. Owoc ½ szt. Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7

Śniadanie

  • 13.12
    Pieczywo: Orkiszowe z pradawnymi ziarnami 40g, Masło 5g 82%, Jajecznica 60g z zieloną cebulką, Papryka, Kiełki, Ogórek zielony, Herbata z cytryną i miodem 200ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 13.12
    Zupa krem z papryki z grzankami na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9) Kluski na parze 3 szt. z musem malinowo truskawkowym posypany borówkami Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 13.12
    Jogurt 1 szt. Biszkopty (A:1,3,7)

Szukasz informacji o obiadach szkolnych?

Przycisk poniżej przeniesie Cię na odpowiednią stronę.

Ta strona internetowa używa plików cookie i prosi o podanie danych osobowych w celu zwiększenia komfortu przeglądania.