Jadłospis

Śniadanie

  • 17.06
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Ser żółty 10g, Dżem, Papryka, Kalarepa, Herbata z cytryną 200 ml, Kakao z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 17.06
    Żurek z kiełbasą, ziemniakami i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Potrawka z kurczaka 60g/60ml z warzywami Makaron rurki 100g Jabłko ½ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 17.06
    Kisiel 160 ml (wyrób własny), Ciastko zbożowe (A:1,3,7,8)

Śniadanie

  • 18.06
    Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g 82%, Pasztet 20g, Serek almette 10g, Pomidor, Marchewka Herbata z cytryną 200 ml, Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 18.06
    Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Pulpety w sosie pomidorowym 60g/60 ml Kasza 100g Pomidorek koktajlowy Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 18.06
    Ślimaczki cynamonowe 1 szt. Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 19.06
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82% Pasta twarogowa z awokado 20g, Ogórek kiszony, Papryka Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 19.06
    Botwinka z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Paluszek rybny 60g Pieczone ziemniaczki 100g Sałatka z kapusty białej z warzywami i słonecznikiem 60g Kompot wieloowocowy 200 ml(A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 19.06
    Sałatka owocowa : Tryskawka/Jabłko/Banan, Batonik 1 szt. (A:1,3,7,8)

Śniadanie

  • 20.06
    Mleko z płatkami mieszanymi 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g 82% Serek almette 10g, Marchewka, Zielony ogórek, Rzodkiewka, Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 20.06
    Krupnik z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml (A:1,7,9). Mięso wieprzowe 60g w sosie własnym Kluski 120g Kapusta czerwona zasmażana 60g Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 20.06
    Galaretka 160 ml Jabłko ½ szt. Ciastko zbożowe (A:1,3,7,8)

Śniadanie

  • 21.06
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g, 82% Pasta jajeczna 30g, Serek almette 10g, Zielona cebulka, Ogórek zielony, Herbata z cytryną i miodem 200ml(A:1,3,7)

Obiad

  • 21.06
    Zupa z kalarepy z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Makaron świderki 100g z białym serem 50g Surówka z marchewki z brzoskwinią 50g Kompot wieloowocowy 200ml(A:1,7)

Podwieczorek

  • 21.06
    Owoc 1 szt. Biszkopty (A:1,3,7)
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).