Jadłospis

Śniadanie

  • 26.02
    Pieczywo: Rogalik 40g, Masło 5g 82%, Pasta twarogowa z brzoskwinią 20g, Serek almette 10g, Ogórek zielony, Pomidor, Herbata z cytryną 200 ml, Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 26.02
    Krupnik z kaszą jaglaną zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,7,9). Ryż 100g z indykiem 60g w sosie słodko kwaśnym z warzywami. Sok jabłko-cytryna 200 ml (A:1,7,9)

Podwieczorek

  • 26.02
    Owocowy mix Ciastko zbożowe (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 27.02
    Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g 82%, Pasztet 10g, Serek wiejski 10g, Ogórek zielony, Pomidor koktajlowy, Herbata z cytryną 200 ml, Kakao z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 27.02
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką i na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9) Pulpety 60g w sosie pomidorowym Kasza gryczana 100g Sałatka z ogórków mieszanych z zielona cebulka 60g. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7,9)

Podwieczorek

  • 27.02
    Tosty z serem żółtym 20g Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną 200 ml(A:1,3,7)

Śniadanie

  • 28.02
    Pieczywo: Bułka kajzerka40g, Masło 5g 82%, Serek almette 10g, Szyneczka 10g, Papryka, Rzodkiewka, Kiełki, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 28.02
    Zupa jarzynowa z zacierką i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9). Pałka z kurczaka 1 szt. Ziemniaki purre 100g Surówka z kapusty pekińskiej z marchewką i koperkiem 60g. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 28.02
    Chałka z masłem 1 szt. Mleko 2% 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 29.02
    Zupa mleczna z makaronem 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g 82%, Serek śmietankowy w plasterkach 15g, Zielony ogórek, Pomidor, Herbata z cytryną 200 ml, (A:1,3,7)

Obiad

  • 29.02
    Zupa z czerwonej soczewicy z kiełbasą na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9). Ryba w ziołach 60g Ryż czerwony 100g Warzywa z pary z migdałami 60g. Sok jabłko z pigwą 200 ml (A:1,4,7,9)

Podwieczorek

  • 29.02
    Galaratka 160 ml Wafelek ryżowy

Śniadanie

  • 30.02
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g 82%,. Ryba w pomidorach, Serek wiejski 10g, Pomidor, Ogórek kiszony, Roszponka, Herbata z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 30.02
    Zupa krem z marchewki z pestkami dyni na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Makaron świderki mieszany 100g z białym serm 50g Mus 1 szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 30.02
    Jogurt 1 szt. Biszkopty (A:1,3,7)