Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 02.10
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Serek śmietankowy plastry 15g, Dżem, Zielony ogórek, Pomidor Herbata z cytryną 200 ml, Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 02.10
    Żurek z ziemniakami, kiełbasą i majerankiem na wywarze mięsnym 200ml (A:1,7,9). Ryż 100g zapiekany z jabłkami i śmietaną Owoc 1 szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 02.10
    Bułka 40g z masłem 82%, Szyneczka 20g, Ogórek kiszony, Herbata z cytryną 200 ml(A:1,3,7)

Śniadanie

  • 03.10
    Pieczywo: Rogalik 40g, Masło 5g 82%,Pasta twarogowa z brzoskwinią 20g, Rzodkiewka, Ogórek zielony, Herbata z cytryną 200 ml, Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 03.10
    Zupa jarzynowa z kaszą manną i zielona pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml(A:1,7,9). Lazania 100g z mięsem mielonym i sosem beszamelowym 90g Rukola Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 03.10
    Owocowy mix Herbatniki (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 04.10
    Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82%, Ser żółty 20g, Serek almette 10g, Zielony ogórek, Papryka, Herbata z cytryną 200 ml, Mleko 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 04.10
    Zupa selerowa z ryżem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym 200 ml(A:9). Kotlet drobiowy panierowany 60g Ziemniaki purre 100g Mizeria na jogurcie naturalnym z koperkiem 50g Kompot wieloowocowym 200 ml (A:3,7)

Podwieczorek

  • 04.10
    Ciasto marchewkowe 1 szt. Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 05.10
    Mleko z płatkami mieszanymi 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 40g, Masło 5g 82%, Serek almette 10g Pomidor, Marchewka, Herbata z cytryną 200 ml, (A:1,3,7)

Obiad

  • 05.10
    Rosół z makaronem literki i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,3,9). Pieczeń 60g w sosie cebulowym Kasza gryczana 100g Sałatka z ogórków mieszanych 60g Sok jednodniowy jabłkowy 160 ml (A:1,7)

Podwieczorek

  • 05.10
    Budyń 160 ml z musem owocowym 160 ml Banan ½ szt. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 06.10
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g 82%, Jajecznica 60g, Serek almette 10g, Papryka, Zielony ogórek, Herbata z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 06.10
    Zupa krem z dyni z grzankami na wywarze warzywnym 200 ml(A:1,7,9). Ryba Miruna 60g po grecku z warzywami 50g Ryż paraboliczny 100g Jabłko ½ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 06.10
    Jogurt 1 szt. Chrupki kukurydziane (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli