Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 14.10
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Pasta twarogowa z awokado 20g, Dżem, Papryka, Kiszony ogórek, Roszponka, Herbata z cytryną 200 ml Mleko 2% 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 14.10
    Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,3,7,9). Racuchy z jabłkiem 2 szt. i bitą śmietaną Owoc ½ szt. Sok jabłkowy 200ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 14.10
    Tosty: Graham 40g z masłem 5g 82%, Ser żółty 10g, Ogórek zielony, Owoc ¼ szt. Mus 1 szt. (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 15.10
    Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g 82%, Szynka 10g, Ser żółty 15g, Marchewka, Ogórek zielony, Pomidorek koktajlowy, Herbata z cytryną 200 Kakao z mlekiem 2% 200 ml(A:1,3,7)

Obiad

  • 15.10
    Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,9). Lazania 100g z mięsem mielonym 60g i sosem beszamelowym Rukola Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7,9)

Podwieczorek

  • 15.10
    Drożdżówka z serem 1 szt. Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 16.10
    Pieczywo: Pszenno żytni 40g, Masło 5g 82%, Kiełbaska 1 szt., Ketchup, Papryka, Ogórek zielony, Roszponka, Herbata z cytryną 200ml Kawa inka z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 16.10
    Zupa koperkowa z ryżem na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml(A:9). Fasolka po bretońsku 230g Bułka kajzerka 1 szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 16.10
    Kisiel owocowy 160 ml(wyrób własny) Owoc ¼ szt. Biszkopty (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 17.10
    Mleko z płatkami mieszanymi 200 ml. Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g 82%, Szynka 15g, Zielony ogórek, Papryka, Kiełki, Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 17.10
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:9) Kotleciki rybne 60g Ziemniaki purre 100g Surówka z kapusty białej z koperkiem, marchewką i kukurydzą 60g. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7)

Podwieczorek

  • 17.10
    Ciasto marchewkowe 1 szt. Owoc 1 /4 szt. Herbata z cytryna 200 ml(A:1,3,7)

Śniadanie

  • 18.10
    Pieczywo: Orkiszowe z pradawnymi ziarnami 40g, Masło 5g 82%, Jajecznica 90g posypana zieloną cebulką, Ogórek zielony, Pomidor, Herbata z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 18.10
    Zupa krem z marchewki z grzankami i na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Makaron 100g z szpinakiem 40g posypany białym serem 50g Owoc ½ szt. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 18.10
    Skyr 1 szt. Soczek 1 szt. 200 ml (A:7)

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli
This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience. We are committed to protecting your privacy and ensuring your data is handled in compliance with the General Data Protection Regulation (GDPR).