Przedszkole

W Zespole Szkół Ogólnokształcących nr 12 w Gliwicach powstał nowy obiekt. Jest to siedziba Przedszkola Miejskiego nr 43 stanowiąca integralną część budynku szkoły. Nowe przedszkole połączone jest łącznikiem z istniejącym budynkiem szkolnym. Jest ogrodzone i odseparowane od szkoły, aby przedszkolaki zgodnie z wymogami, nie miały styczności z uczniami szkoły. Z uwagi na większą ilość miejsca pojawiła się możliwość utworzenia dodatkowej grupy 3- i 4- latków. Utworzono 4 oddziały czyli 100 miejsc dla dzieci.

2

Grupy

ANANASKI-removebg-preview-(1)
CYTRYNKI-removebg-preview-(1)
BORÓWECZKI-removebg-preview
POZIOMKI-removebg-preview
MALINKI-removebg-preview

Aktualności

Jadłospis

Śniadanie

  • 15.04
    Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Pasta z twarogowa z rzodkiewką 10g, Dżem, Papryka, Ogórek zielony, Herbata z cytryną 200 ml Mleko 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 15.04
    Zupa kalafiorowa z ziemniakami i zieloną pietruszką wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,7,9). Ryż 100 g z kurczakiem 60g w sosie słodko-kwaśnym z warzywami Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7,9)

Podwieczorek

  • 15.04
    Koktajl malinowy z jogurtem naturalnym 160 ml(wyrób własny) Wafelek ryżowy(A:1,7)

Śniadanie

  • 16.04
    Pieczywo: Pszenno-żytnie 40g, Masło 5g 82%, Szynka 10, Serek żółty 10g, Zielony ogórek, Pomidor, Herbata z cytryną 200 ml Kakao z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 16.04
    Zupa szpinakowa z ryżem na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,3,7,9). Placki ziemniaczane 2 szt. ze śmietaną Brokuł z pary 60g. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 16.04
    Galaretka 160 ml Jabłko ¼ szt. Biszkopty (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 17.04
    Bułka kajzerka 40g, Masło 5g 82%, Pasztet 10g, Papryka, Rzodkiewka, Herbata z cytryną 200 ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml (A:1,3,7)

Obiad

  • 17.04
    Grochówka z ziemniakami na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,9). Ryż 100g Ryba 60g po grecku z warzywami 40g. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,4,7,9)

Podwieczorek

  • 17.04
    Owocowy mix Ciastko zbożowe (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 18.04
    Zupa mleczna z płatkami górskimi 200 ml (A:1,3,7). Pieczywo: Graham 30g, Masło 5g 82%, Dżem, Zielony ogórek, Marchewka, Herbata z cytryną 200 ml, (A:1,3,7)

Obiad

  • 18.04
    Rosół z makaronem i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,3,7,9). Pałka z kurczaka 1 szt. Ziemniaki purre 100g Surówka z kapusty mieszanej z warzywami 60g Kompot agrestowo truskawkowy 200 ml (A:7)

Podwieczorek

  • 18.04
    Chałka z masłem 1 szt. Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną 200 ml (A:1,3,7)

Śniadanie

  • 19.04
    Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g 82%, Jajko 1 szt., Miód, Zielony ogórek, Zielona cebulka, Marchewka, Herbata z miodem i cytryną 200 ml (A:1,3,4,7)

Obiad

  • 19.04
    Zupa krem z czosnku z grzankami na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9). Makaron 100g w sosie pomidorowo warzywnym 40g posypany żółtym serem. Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)

Podwieczorek

  • 19.04
    Owoc 1 szt. Chrupki kukurydziane

Kilka faktów o naszym przedszkolu

100
Przedszkolaków
1
Sala sensoryczna
6
Nauczycieli