26.06
Zupa jarzynowa z zacierką i zielona pietruszką na wywarze
mięsnym mieszanym 250-300 ml(A:1,3,7,9)
Ryba 100g w sosie ogórkowym Ryż paraboliczny 150g
Surówka z warzywami 90g
Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,4,7)
25.06
Zupa z czerwonej soczewicy z ziemniakami i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym mieszanym 250-300 ml(A:1,3,7,9)
Kasza 150g Gulasz 100g/100 ml Ogórek kiszony
Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,7)
24.06
Zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym mieszanym 250-300 ml (A:1,3,7,9)
Kotlet drobiowy panierowany 100g Ziemniaki purre 150g
Mizeria z koperkiem i czosnkiem na jogurcie naturalnym
Kompot wieloowocowa 200ml (A:1,3,7)
23.06
Zupa orientalna z ryżem, mleczkiem kokosowym i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym mieszanym 250-300 ml (A:1,7,9)
Spaghetti 150g z mięsem mielonym 100g
i sosem pomidorowym posypane żółtym serem
Pomidor koktajlowy Sok 200ml (A:1,7)
Alergeny
Lista alergenów
Przepisy Unii Europejskiej dotyczą 14 alergenów. Szczegółowy wykaz
znajduje się w Załączniku nr 2 w Rozporządzeniu Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,
kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje,
makadamia i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10
mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w
postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne.
11.07
Serek homogenizowany 1 szt. Herbatniki 1 op., Mieszanka studencka 1 op. (A:1,)
11.07
Zupa krem z kalafiora z pestkami dyni na wywarze warzywnym 200ml (A:1,7,9)
Ryba 60g po grecku z warzywami Ryż 100g Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,4,7,9)
11.07
Pieczywo: Orkiszowe z pradawnymi ziarnami 40g, Masło 5g 82%,
Jajecznica posypana szczypiorkiem 60g, Ser żółty 15g,
Dżem, Pomidor, Jabłko ¼ szt., Ogórek kiszony,
Herbata owocowa z cytryną 200ml (A:1,3,7)
10.07
Drożdżówka, Owoc 1 szt. Soczek 1 szt. (A:1,3,7)
10.07
Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,9)
Pierogi leniwe 180g polane masełkiem Brzoskwinia
Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)
10.07
Zupa mleczna z kaszą manną 200 ml(A:1,3,7)
Pieczywo: Graham 40g, Masło 5g 82%, Ser mozzarella, Miód,
Papryka, Sałata, Ogórek zielony, Herbata z cytryną 200ml (A:1,3,7)
09.07
Galaretka 160 ml, Kostka gorzkiej czekolady, Mus owocowy 1 op. (A:1,3,7)
09.07
Zupa pomidorowa z makaronem, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym
mieszanym 200ml(A:1,3,79)
Gulasz wołowy 60g/100 ml Kasza 100g Sałatka z ogórków 60g Kompot wieloowocowy 200ml
(A:1,3,7)
09.07
Pieczywo: Pszenno-żytnie 40g, Masło 5g 82%, Szynka 15g,
Ser wędzony 15g, Rzodkiewka, Kiełki, Ogórek zielony,
Herbata z cytryną 200ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml(A:1,3,7)
08.07
Ciastko czekoladowe 1 szt.(wyrób własny), Owoc, Chrupki kukurydziane, Herbata z cytryną
200 ml (A:1,3,7)
08.07
Rosół z zacierką i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,3,7,9)
Kotlet mielony 60g Ziemniaki purre 100g Kapusta czerwona z jabłkiem 60g
Kompot wieloowocowa 200ml (A:1,3,7)
08.07
Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g 82%, Kiełbaska na ciepło 1 szt., Ketchup
Serek almette, Pomidorki koktajlowe, Papryka, Ogórek zielony,
Herbata z cytryną 200 ml Mleko z miodem 200 ml (A:1,3,7)
07.07
Owocowy mix Ciastko zbożowe 1 op. (A:1,3,7,8)
07.07
Zupa jarzynowa z kaszą jaglaną i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym mieszanym 200 ml (A:1,9)
Spaghetti 100g carbonarra z szyneczką 60g posypany żółtym serem
Pomidor koktajlowy Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7,9)
07.07
Pieczywo: Królewskie 40g, Masło 5g 82%, Kabanos, Pasta twarogowa z rzodkiewką 20g,
Ogórek kiszony, Pomidor, Sałata,
Herbata owocowa z cytryną 200 ml Kawa inka z mlekiem 2% 200ml (A:1,3,7)