28.03
Zupa krem z pomidorów z pestkami dyni na wywarze warzywnym 250-300 ml (A:1,7,9)
Ryż paraboliczny 150g zapiekany z jabłkiem Śmietana Owoc 1 szt. Herbatniki 1 op.
Kompot wieloowocowy(A:7)
200ml (A:1,7)
Zupa krem z pomidorów z pestkami dyni na wywarze warzywnym 250-300 ml (A:1,7,9)
Ryż paraboliczny 150g zapiekany z jabłkiem Śmietana Owoc 1 szt. Herbatniki 1 op.
Kompot wieloowocowy(A:7)
200ml (A:1,7)
Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym
mieszanym 250-300ml (A:9)
Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym 150g Kluski śląskie 4 szt. Buraczki z
jabłkiem 60g Soczek 1 szt.
Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym
mieszanym 250-300ml (A:7,9)
Ryba Miruna panierowana 100g Ziemniaki purre 150g Kapusta kiszona z marchewką
koperkiem i miodem 90g Mieszanka studencka 1 op.
Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,4,7)
Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietaną i koperkiem na wywarze mięsnym
mieszanym 250-300ml (A:7,9)
Lasagne z mięsem mielonym 100g i sosem beszamelowym Pomidor koktajlowy
Owoc 1 szt.
Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7)
Zupa jarzynowa z zacierką zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 250-
300ml (A:1,3,79)
Potrawka drobiowa z warzywami 140 Ryż paraboliczny 150g Owoc 1 szt. Sok 200 ml
(A:1,3,7)
Lista alergenów
Przepisy Unii Europejskiej dotyczą 14 alergenów. Szczegółowy wykaz
znajduje się w Załączniku nr 2 w Rozporządzeniu Parlamentu
Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w
sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności.
Substancje lub produkty powodujące alergie lub reakcje nietolerancji:
1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz,
kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
8. Orzechy: migdały, orzechy włoskie, nerkowca, brazylijskie, pistacje,
makadamia i produkty pochodne
9. Seler i produkty pochodne
10.Gorczyca i produkty pochodne
11.Nasiona sezamu i produkty pochodne
12.Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10
mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w
postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci
przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców
13.Łubin i produkty pochodne
14.Mięczaki i produkty pochodne.
Mus 1 szt.
Chrupki kukurydziane
(A:7)
Zupa krem z pomidorów z
pestkami dyni na wywarze
warzywnym 200 ml (A:1,7,9)
Ryż paraboliczny 100g zapiekany z
jabłkiem, śmietana Owoc
Kompot wieloowocowy
200ml (A:1,7)
Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło 5g 82%, Jajecznica 60g posypana szczypiorkiem,
Dżem
Ogórek zielony,
Papryka, Rzodkiewka,
Jabłko ¼ szt. Herbata z cytryną i miodem 200 ml (A:1,3,4,7)
Bułka kajzerka 40g, Masło 5g
82%, Szynka 10g,
Ser żółty 10g,
Papryka, Ogórek kiszony
Herbata z cytryną 200 ml
(A:1,3,7)
Kapuśniak z ziemniakami,
kiełbasą i zieloną pietruszką
na wywarze mięsnym
mieszanym 200ml (A:1,7,9)
Pieczeń z indyka 60g w sosie
śmietanowym Kluski śląskie
3 szt. Buraczki z jabłkiem 60g
Kompot wieloowocowy 200
ml (A:1,3,7)
Zupa mleczna z kasza manną 200 ml (A:1,3,7)
Pieczywo: Graham 40g, Masło 5g 82%,
Kabanos,
Pomidor, Ogórek zielony, Herbata z cytryną i 200 ml
(A:1,3,7)
Kisiel 160 ml(wyrób własny)
Ciastko zbożowe
(A:1,3,7,9)
Zupa kalafiorowa z
ziemniakami, śmietaną i
zieloną pietruszką na
wywarze mięsnym
mieszanym 200ml (A:7,9)
Ryba Miruna panierowana
60g Ziemniaki purre 100g
Kapusta kiszona z
marchewką koperkiem i
miodem 60g
Kompot wieloowocowy 200
ml (A:1,4,7)
Pieczywo: Pszenne 40g, Masło 5g 82%,
Humus z koperkiem 20g,
Pasztet 10g
Papryka, Roszponka, Ogórek zielony,
Herbata z cytryną 200ml Kawa zbożowa z mlekiem 2% 200 ml
(A:1,3,7)
Owocowy mix
Herbatniki
(A:1,3,7)
Obiad Zupa jarzynowa z zacierką zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,3,7,9)
Potrawka drobiowa z warzywami Ryż paraboliczny 100g Owoc Sok 200 ml (A:1,7) Zupa ogórkowa z ziemniakami, śmietaną i koperkiem na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:7,9)
Lasagne z mięsem mielonym 60g i sosem beszamelowym pomidor koktajlowy
Kompot wieloowocowy 200ml (A:1,3,7) Zupa kalafiorowa z ziemniakami, śmietaną i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:7,9)
Ryba Miruna panierowana 60g Ziemniaki purre 100g Kapusta kiszona z marchewką koperkiem i miodem 60g
Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,4,7) Kapuśniak z ziemniakami, kiełbasą i zieloną pietruszką na wywarze mięsnym mieszanym 200ml (A:1,7,9)
Pieczeń z indyka 60g w sosie śmietanowym Kluski śląskie 3 szt. Buraczki z jabłkiem 60g
Kompot wieloowocowy 200 ml (A:1,3,7) Zupa krem z pomidorów z pestkami dyni na wywarze warzywnym 200 ml (A:1,7,9)
Ryż paraboliczny 100g zapiekany z jabłkiem, śmietana Owoc
Kompot wieloowocowy
200ml (A:1,7)
Pieczywo: Pszenno żytnie 40g, Masło 5g 82%,
Kiełbaska na ciepło 1 szt., Ketchup,
Ser almette 10g,
Ogórek zielony, Pomidor koktajlowy, Marchewka, Herbata z cytryną 200 ml Mleko 2% 200ml (A:1,3,7)
Koktajl na jogurcie naturalnym z
owocami 160 ml
(wyrób własny)
Biszkopty
(A:7)
Zupa jarzynowa z zacierką zieloną
pietruszką na wywarze mięsnym
mieszanym 200ml (A:1,3,7,9)
Potrawka drobiowa z warzywami
Ryż paraboliczny 100g Owoc Sok
200 ml (A:1,7)
Pieczywo: Królewskie 40g, Masło
5g 82%, Ser żółty 10g,
Miód, Ogórek kiszony,
Pomidor, Sałata,
Jabłko 1/4 szt.,
Pieczywo: Pszenno żytnie
40g, Masło 5g 82%,
Kiełbaska na ciepło 1 szt.,
Ketchup,
Ser almette 10g,
Pieczywo: Pszenne 40g,
Masło 5g 82%,
Humus z koperkiem 20g,
Pasztet 10g
Papryka, Roszponka,
Zupa mleczna z kasza manną
200 ml (A:1,3,7)
Pieczywo: Graham 40g,
Masło 5g 82%,
Pieczywo: Orkiszowe 40g, Masło
5g 82%, Jajecznica 60g posypana
szczypiorkiem,
Dżem
Ogórek zielony,
Herbata owocowa z cytryną 200 ml
Kawa inka z mlekiem 2% 200ml
(A:1,3,7)